19. oktobar 2018

POP UP Festival Sarajevo 2018

Pop - UP Sarajevo je trodnevni festival namijenjen studentima vizualnih umjetnosti i dizajna kao i svim mladim kreativcima u BiH i šire, iniciran od strane studenata Odsjeka za grafički dizajn Akademije likovnih umjetnosi u Sarajevu. Pop Up festival će okupiti lokalne, regionalne i internacionalne umjetnike, dizajnere, ilustratore te kreativne pojedince kao i studente ALU i drugih univerziteta u regiji.

Pop-UP! Sarajevo je podijeljen u sljedeće zasebne aktivnosti: predavanja, radionice, Pecha Kucha prezentacije i izložbe.

Festival uključuje i posebno dešavanje pod nazivom Pecha Kucha na koje su pozvani lokalni umjetnici i dizajneri kako bi prezentovali sebe i svoj rad. Prezentacija se sastoji od 20 slajdova sa vremenom od 20 sekundi po slajdu ( standardni Pecha Kucha format 20x20).

Sva dešavanja u sklopu festivala otvorena su za javnost, osim radionica kojima mogu prisustvovati učesnici koji su se prethodno prijavili.

Gosti POP UP 2018:

Slavimir Stojanović (Futro) SRB
Damir Antolović (Rimac Automobili) HR
Ian Anderson (TDR) UK
Lana Cavar (Clanada) HR
Žare Kerin SLO
Filip Andronik BIH

Predavanja lokacija: KRITERION Sarajevo
Radionice lokacij: Akademija likovnih umjetnosti Sarajevo

Detaljan raspored programa možete naći na Web ili FB stranici. Pop-Up Sarajevo www.popup.ba

Partner projekta EU Info Centar
Tema: Kulturno nasljeđe