petak, 4. oktobar 2019.

POTREBNO JE PODRŽATI ŽENE U BH DRUŠTVU


„Razvoj liderskih vještina“ naziv je radionice koja se održala u Mostaru u organizaciji Fondacije „Konrad Adenauer“ za žene poduzetnice, te žene iz nevladinog i vladinog sektora.

Mostar, 4.10.2019. godine.

Cilj radionice je ojačati žensku ulogu u društvu kroz teme poput javno – privatno partnerstvo, mogućnost za sudjelovanje u domaćim, međunarodnim i EU projektima, razvoj digitalnih vještina, te osnove javnog nastupa i nastupa u medijima.

„Vrijeme je četvrte tehnološke revolucije, brzih ekonomskih promjena i naglog razvoja društvenih mreža. Osobe koje žele ostati na liderskoj poziciji ili doći na poziciju lidera trebaju pratiti trendove i stalno učiti. Žene čine 50% populacije naše države i još uvijek su neiskorišteni potencijal našeg društva, zato svi zajedno radimo na pozitivnim promjenama. Okupiti uspješne žene iz Hercegovine i osigurati im razmjenu iskustava i sticanje novih znanja je cilj koji smo sebi postavili i kojemu polako ali sigurno idemo“, kazala je Amna Popovac.  

Na radionici je svoj rad predstavila Asocijacija poduzetnika Hercegovine (APH) koja je tijekom 2019. godine proširila članstvo u tvrtkama diljem Hercegovine, uvela nove usluge za članove, te organizirala i suorganizirala preko 45 različitih događaja za poduzetnike. „APH tim je podržao projekte podrške mladim ljudima koje smo umrežili s poduzetnicima, te im osigurali nekoliko evenata na kojima su mogli prezentirati svoje biznise. Također, uz podršku članice Apriori BH, naš rad smo usmjerili u podršku osnivanju Kluba poduzetnica s ciljem da sadašnje članice APH mreže obogatimo s ženskom poduzetničkom intuicijom, te da poduzetnicama stvorimo platformu za daljnji razvoj, umrežavanje i stvaranje novih ideja“, kazala je Helena - Jelena Čuvalo, menadžerica u Asocijaciji poduzetnika Hercegovine.

Na radionici „Razvoj liderskih vještina“ svoja iskustva s grupom podijelili su Amna Popovac, Helena – Jelena Čuvalo, Ivan Jurilj, ravnatelj Ureda Vlade Županije Zapadnohercegovačke za Europske integracije i Marko Suton, voditelj Odjela digitalnog marketinga u IT odjelu. Fondacija „Konrad Adenauer“ kroz različite aktivnosti, edukacije i projekte tijekom cijele godine podržava žene iz svih sfera društvenog rada i angažmana.


Kontakt osoba za više informacija:
Amna Popovac
063 898 830
amna.popovac@gmail.com