petak, 22. mart 2019.

Poziv na panel diskusiju: Izvještavanje medija o korupciji i zloupotrebama javnih sredstava u BiH

U okviru projekta "Istražimo tokove javnog novca“ kojeg u partnerstvu sprovode Transparency International u BiH i Poslovni portal Capital.ba, pozivamo Vas na panel o istraživanju i izvještavanju medija o korupciji i zloupotrebama javnih sredstava u BiH. Panel diskusija će biti održana u utorak, 26. marta 2019. godine u hotelu Bosna (Kralja Petra I Karađorđevića) u Banjoj Luci, sa početkom u 11.00 sati.

Na panel diskusiji će biti riječi o efektima istraživanja o zloupotrebi javnih sredstava, sa kojim se problemima i izazovima novinari susreću pri istraživanju tema o javnim finansijama u kompleksnom BiH sistemu, ali i o posljedicama i efektima izvještavanja o korupciji. Tokom projekta „Istražimo tokove javnog novca“, koji je realizovan uz podršku USAID u okviru IMEP Programa osnaživanja nezavisnih medija, provedene su obuke za novinare o istraživanju i izvještavanju o javnim finansijama, te će biti dodijeljene i tri nagrade novinarima čije su priče proglašene najuspješnijim u okviru implementacije projekta. Panel diskusija će predstaviti priliku za razgovor o izazovima sa kojima se suočavaju mediji i novinari pri prikupljanju informacija i izvještvanju o kompleksnim temama u oblasti javnih finansija, ali i generalno o korupciji, te će okupiti predstavnike medija, civilnog društva, akademske zajednice, međunarodnih organizacija i institucija. Ljubazno Vas molimo da svoje učešće potvrdite na broj telefona 066/912-121 ili na e-mail adresu: bstancevic@ti-bih.org najkasnije do 25.03.2019. godine. Kontakt osoba je Bojan Stančević.