7. decembar 2017

Poziv na projekciju filma „Zločin iz mržnje“

Asocijacija za demokratske inicijative sa zadovoljstvom Vas poziva na projekciju filma „Zločin iz mržnje“. Film je nastao u okviru projekta “Borba protiv govora mržnje i
zločina iz mržnje” i ima za cilj pružiti informacije o specifičnostima govora i zločina iz mržnje, šta je to govor mržnje i zločin iz mržnje, koji su to uzroci nastanka, kao i kako adekvatno reagovati na incident kada se desi. Nakon projekcije filma uslijediti će kratka debata o specifičnostima zločina iz mržnje u BiH, koju nastavljamo uz prigodno novogodisnje druženje i zakusku.

Projekcija videa, debata i novogodišnje druženje odrzat će se u srijedu, 20.12.2017. godine u prostorijama Centra za interdisciplinarne studije (Zmaja od Bosne 8, Kampus) sa početkom u 11 sati.

Organizator događaja je Asocijacija za demokratske inicijative (ADI), a pod pokroviteljstvom međunarodne organizacije za zaštitu ljudskih prava Civil Rights Defenders.

Vašu prijavu učešća možete poslati na e-mail: mirela@adi.org.ba, ili putem faxa na broj 033 262 416, najkasnije do 15.12.2017. godine do 12 sati.

Pozivnica 20122017