ponedjeljak, 12. novembar 2018.

Poziv za učešće: Sajam privrede u Centru Skenderija

Zadovoljstvo nam je obavijestiti Vas da KJP Centar Skenderija u terminu od 05. do 07. 12. 2018. godine, organizuje specijaliziranu sajamsku manifestaciju:

5. SAJAM PRIVREDE, POLJOPRIVREDE I ZANATSTVA
42. SAJAM ROBA ŠIROKE POTROŠNJE

Centar "Skenderija" je simbol grada Sarajeva i od osnivanja 1969. godine, pruža usluge organizacije priređivanja nacionalnih i međunarodnih sajmova. Svojim aktivnostima doprinosi razvoju poslovanja i osavremenjavanju postojećih privrednih kapaciteta na području Bosne i Hercegovine. Organizacijom sajma i osmišljenim promotivnim aktivnostima nudimo priliku izlagačima, institucijama, organizacijama, komorama, strukovnim udruženjima, finansijskim institucijama i potencijalnim konzumentima proizvoda iz navedenih oblasti, da se prezentiraju i predstave svoju ponudu.

Najveća pažnja biće posvećena razvoju sektora malog i srednjeg poduzetništva kao generatoru regionalnog i lokalnog rasta i razvoja jer angažuju lokalnu i regionalnu infrastrukturu i zapošljavaju lokalnu radnu snagu. To se prije svega odnosi na smanjenje stope nezaposlenosti, poticanje privrednog oživljavanja slabije razvijenih kantona, doprinos izvozu, poticanje lokalne ponude, povećanje lokalnih prihoda i dr.

Izložbeni program Sajma obuhvata proizvode i usluge iz oblasti:

• Poljoprivrede (ratarstvo, stočarstvo i ribarstvo)

• Prehrambene industrije (mlinsko-pekarska industrija, konditorska industrija, industrija za preradu i proizvodnju ulja, Industrija za preradu voća i povrća, mljekarska industrija, industrija za konzerviranje ribe, mesnoprerađivačka industrija i industrija pića)

• Široke potrošnje  (kozmetika, kućna hemija, mali kućni  aparati, računari, televizori, odeća i obuća)

• Proizvodnje ambalaže

• Stari zanati i kućna radinost

Očekivani ciljevi i rezultati sajamskog projekta:

• Prikazati najnovija domaća i regionalna tehnološka i kreativna dostignuća

• Prilika da se na jednom mjestu objedini više segmenata privredne djelatnosti

• Promocija pozitivnog odnosa prema poduzetništvu

• Poticanje međusobne saradnje i povezivanje subjekata malog i srednjeg sa velikim poduzetnicima

• Regionalno povezivanje bh. privrednih subjekata sa privrednicima iz okruženja

• Upoznavanje stručne i druge javnosti s mogućnostima ulaganja, poticajnim mjerama te tradicijom malog i srednjeg poduzetništva u BiH

Pozivamo Vas da učestvujete na Sajmu - biće to zaista izuzetna prilika da pred brojnim posjeticima promovirate svoj program, ostvarite poslovne ciljeve  i osobno zadovoljstvo.

Registracija učešća vrši se dostavom prijave, i to: putem protokola preduzeća, poštom ili putem e-mail adrese: amira.b@skenderija.ba

Preuzeto sa: www.skenderija.ba