srijeda, 20. juni 2018.

Poziv za učenike-ce i nastavnike-ce srednjih škola u Banja Luci, Sarajevu i Mostaru


UN Women Bosnia and Herzegovina uz pomoć međunarodnog konsultantskog tima sprovodi stratešku procjenu svog dosadašnjeg rada na prevenciji i zaustavljanju nasilja nad ženama i nasilja u porodici, kojom će se doprinijeti i razvoju strateške vizije UN Women ureda u BiH za period od 2019. do 2023. godine. Iako je glavni fokus procjene na rezultatima trogodišnjeg programa UNW “Standardi i angažman za zaustavljanje nasilja nad ženama i nasilja u porodici u BiH”, procjena će uključiti i aktivnosti gender institucionalnih mehanizama i organizacija civilnog društva van okvira pomenutog programa. U cilju prikupljanja informacija na osnovu kojih će se dati preporuke za naredni strateški plan ureda UNW u BiH, neophodno nam je da razgovaramo sa svim relevantnim akterima u ovoj oblasti, naročito mladima i stručnjacima-kinjama u sektoru obrazovanja.

Ovim putem pozivamo učenike-ce i nastavnike-ce srednjih škola u Banja Luci, Sarajevu i Mostaru da nam se pridruže na radnom sastanku koji će pratiti World Café metodologiju. Na ovom sastanku ćemo razgovarati o problemu nasilja nad ženama i nasilja u porodici, a prethodno poznavanje problematike odnosno oblasti nije potrebno. Učenici-e će dobiti certifikate za učešće, a međunarodna konsultantica je pripremila i skromne suvenire koje donosi iz SAD (kao na slici u prilogu).

Sastanci će se održati u tri grada:
Banja Luka: 26. juni u 11:30, Hotel Jelena (Jovana Dučića 25)
Sarajevo: 27. juni u 10:00, Hotel Bosnia (Kulovića 9)
Mostar: 28. juni u 14:00, United World College, Španska soba (Španjolski trg 1)

Ukoliko ste zainteresovani da nam se pridružite, molim vas da svoje učešće potvrdite do petka, 22. juna, meni u inbox ili na email editamiftari@gmail.com.

Više o ovom pozivu možete naći u FB grupi: ODLIV MOZGOVA