ponedjeljak, 29. oktobar 2018.

Poziv za volontiranje na 13. Pravo Ljudski Film Festivalu


Pravo Ljudski Film Festival poziva sve entuzijastične i posvećene volontere/ke, željne izazova i sticanja novih znanja i iskustava i voljne da ulože svoje vještine i energiju u realizaciju 13. izdanja Festivala, koji će ove godine biti upriličen u periodu od 28. novembra do 3. decembra. Ako ste stariji od šesnaest godina, zaljubljenici ste u filmsku umjetnost, volite timski rad, komunikaciju i druženje s ljudima, prijavite se do 5. novembra.

Tokom trajanja Festivala, volonteri/ke će biti angažirani u sljedećim aktivnostima:

  1. Promocija Festivala - podrazumijeva dijeljenje promotivnih materijala , rad na festivalskim lokacijama, te informiranje festivalske publike.

  2. Rad s gostima Festivala – podrazumijeva doček stranih redatelja i redateljica i asistiranje gostima i gošćama Festivala.

  3. Opremanje prostora – podrazumijeva opremanje prostorija u kojima će se održavati razne aktivnosti Festivala u smislu ispomoći kod postavljanja tehnike, postavljanju oznaka i sl.

  4. Logistika Festivala – podrazumijeva organizaciju samog Festivala uz podršku organizacionog tima, koordinaciju različitih aktivnosti i dešavanja tokom Festivala, kao i koordinaciju volontera i festivalskih lokacija.

Kandidate/kinje ćemo rasporediti na aktivnosti prilagođene njihovim sklonostima i vještinama, a pored navedenih aktivnosti, volonteri će biti pozvani da se angažiraju i u svim drugim poljima za koje se interesuju i u kojima žele steći iskustvo i znanje.

Pravo Ljudski će svakom volonteru/ki obezbijediti užinu, poklon majicu i pristup svim projekcijama i popratnim događajima, kao i druženje sa gostima/gošćama Festivala te kreativnim mladim ljudima iz cijele regije. Svim volonterkama i volonterima koji budu dio 13. Pravo Ljudski Film Festivala bit će dodijeljena potvrda o volontiranju. 

Svi vrijedni volonteri/ke Pravo Ljudski Film Festivala dobit će priliku da izraze svoje sklonosti, kompetencije i interesovanja, te da ih kroz uzbudljiv praktičan rad unaprijede.

Napominjemo da volontiranje na Pravo Ljudski Film Festival ne podrazumijeva novčanu naknadu. Pravo Ljudski također nije u mogućnosti pokriti troškove putovanja i smještaja u Sarajevu.

Prijave slati najkasnije do 5. novembra na mail adresu apliciram@pravoljudski.org. Nakon zatvaranja konkursa, Pravo Ljudski će organizovati obavezni pripremni sastanak za volontere i volonterke.

Preuzeto sa: www.pravoljudski.org