27. juli 2018

Pozivaju se umjetnice iz BiH za učešće na prvom WomEmpower festivalu u Mostaru

Povodom održavanja prvog „WomEmpower Festivala“ u Mostaru u rujnu/septembru 2018. godine, otvoren je poziv za autorice i autore iz Bosne i Hercegovine za učešće u aktivnostima ovog festivala.

WomEmpower Festival zamišljen je kao platforma kroz koju se osnažuju, umrežavaju i afirmiraju žene u umjetnosti te koji otvara mogućnosti da se kroz različite medije, dijalog, interakciju i istraživanje propituju teme koje se tiču žena i ženskih prava u BiH. Festival će okupiti umjetnice iz aktivistice iz Mostara, drugih gradova BiH, Berlina i regije koje će učestvovati u razmjeni i kreiranju kulturnih sadržaja u kojima će sudjelovati svi oni koji se prijave na učešće-

Festival je dio projekta „Women in Actions“ kojeg implementira Vijeća mladih Grada Mostara uz podršku Street Arts Festival tima.

Iako je riječ o festivalu kojem su fokus žene, poželjne su prijave i učešće umjetnika i aktivista koji žele biti dio ovog koncepta bez obzira na spol.

Za učešće se možete prijaviti prijaviti u slijedećim oblastima:
učešće na umjetničkoj koloniji,
koja će imati i svoj edukativni dio s fokusom na interakciju između učesnica i predavača, te na koncu istraživanje i produkciju zajedničkih i samostalnih radova, koji se bave temom žene u BiH društvu.

učešće u izložbi fotografija
„Žena u BiH“, koja će ispričati vašu priču o ženi iz vaše okoline, svakodnevnoj heroini i ženi na čije prijeru možemo graditi budućnost. To mogu biti fotografije anonimnih zena kojima se divite ili javne ličnosti koje predstavljaju pozitivan primjer žene lidera,borca za prava ili umjetnice koja svojim radom pomjera granice.

Prijava treba sadržavati :
ime i prezime, kontakt podatke, kratku biografiju, fotografije vaših dosadašnjih radova. Ukoliko se prijavljujete za učešće na izložbi fotografija, potrebno je pošaljete fotografiju koja odgovara temi uz kratki opis.

Prijave se šalju putem e- maila: womempower.lab@gmail.com do 31.08.2018. godine.

Za učesnike na festivalu bit će osigran prevoz, obroci i smještaj tokom trajanja festivala.

Preuzeto sa: www.mreza-mira.net