srijeda, 15. juli 2020.

Prijavite se na deveti Vikend aktivizma

Poziv je otvoren za sve mlade ljude od 18 do 30 godina koji su državljani BiH.
Rok za prijavu: 30.7.2020.

Pozivamo sve zainteresovane da se prijave na deveti “Vikend aktivizma“ koji će se održati od 7. do 9. avgusta u parku “Mladen Stojanović“ u Banjaluci. Cilj ovog događaja je razvijanje kritičke svijesti kod mladih, kroz sagledavanje aktuelnih društvenih i političkih problema u Bosni i Hercegovini.

Kao i prethodnih godina kroz različite edukativno – kreativne radionice ćemo dijeliti znanje i učiti jedne_i od drugih, te se upoznati sa nenasilnim, društveno – odgovornim djelovanjem kao i demokratskim metodama za izgradnju boljeg društva. Vikend aktivizma daje priliku da radite u grupama ili pojedinačno i da se umrežujete i ostavrujete saradnju sa učesnicima_cama iz različitih krajeva Bosne i Hercegovine.

Predavači na “Vikendu aktivizma“ će biti dugogodišnje/i aktivisti_kinje iz cijele Bosne i Hercegovine.

POZIV JE OTVOREN ZA SVE MLADE LJUDE OD 18 DO 30 GODINA IZ BOSNE I HERCEGOVINE.

TROŠKOVE PREVOZA, SMJEŠTAJA I ISHRANE SNOSI UDRUŽENJE GRAĐANA,,OŠTRA NULA“.

U skladu sa epidemiološkom situacijom i odlukama Kriznog štaba RS organizatori će preduzeti sve mjere zaštite učesnika_ca. Za sve su obezbjeđene maske, kao i sredstva za dezinfekciju, a s obzirom da se događaj održava na otvorenom, možemo održati i socijalnu distancu među učesnicima_cama.

Ukoliko ste zainteresovani_e za učešće na ovogodišnjem Vikendu aktivizma, molimo vas da ispunite PRIJAVNI FORMULAR