srijeda, 24. oktobar 2018.

Prostor povezivanja

Uključite se u radionice i prezentacije te pogledajte umjetničke projekte. Naučite nešto o istoriji i sadašnjosti Kampusa. Testirajte inovativne tehnologije recikliranja. Uživajte u specijalnom umjetničko-kulinarskom programu. Zamislite budućnost Kampusa.
Skup "Prostor povezivanja" je dio programskih nastojanja da se Univerzitet i prostor Kampusa otvore prema stanovništvu, organiziranom civilnom društvu i lokalnim zajednicama, te da se edukativni i naučni rad približi i otvori lokalnoj zajednici. Skup organizira Udruženje za kulturu i umjetnost Crvena u saradnji sa Univerzitetom u Sarajevu i sa lokalnom akademskom i umjetničkom zajednicom.

PROGRAM SKUPA

10:45h Kafa uz muziku za buđenje

11:00h Nekoliko riječi o skupu i obraćanje domaćina

Kulturno-umjetnički program

od 11:00h

- Kampus flora, mural uživo - Muhamed Baručija
- Izložba fotodokumentacije grafiti radova iz Kampusa UNSA - Bojan Stojčić, Muhamed Baručija i Danijela Dugandžić
- Instalacija Otvoreni amfitetatar - Vanja Nogo i Sadik Hasanović
- Projekcija autorskih filmova - Saša Peševski
- Muzički program - La Faya Jr

14:00-15:30 Jedinstveni hot-dog zalogaj - Filip i tetka Dre

Naučno popularni program

11:15 - 14:00
Šetnja i kreiranje herbariuma Kampusa Univerziteta u Sarajevu - Emira Hukić; Link za prijavu goo.gl/9S5aPj

11:15 - 14:00
Radionica projektovanja održivih veza Univerziteta i grada Sarajeva - Nedim Mutevelić, Danijela Dugandžić, Boriša Mraović; Link za prijavu goo.gl/M2dDqZ

11:00 - 17:00
Precious plastic Sarajevo praktična prezentacija mašina za reciklažu - Zlatan Filipović, Sandro Drinovac, Denisa Šećerbajtarević; Link za prijavu goo.gl/SbTYex

Broj mjesta je ograničen. Molimo da se potvrdite učešće do 25.10.2018.

Za sva pitanja i dodatne informacije molimo vas da nam pišete na info@crvena.ba ili facebook profilima Crvena Association for Culture and Arti Zajednički Grad/Sindikalizacija

Uz podršku: Fond otvoreno društvo Bosne i Hercegovine, Goethe Institut u BIH, Olof Palme International Center i Poljoprivredno-prehrambeni fakultet

Preuzeto sa: www.facebook.com