10. oktobar 2018

Regionalni forum inovacija, tehnologije i poduzetništva: Sarajevo Unlimited

Jedan od najdinamičnijih događaja godine u Sarajevu, najveći regionalni forum inovacija, tehnologije i poduzetništva za regiju JI Evrope, Sarajevo Unlimited, treći po redu, održava  5 - 7. novembra 2018. godine.

Treće izdanje Sarajevo Unlimited Foruma donosi sa sobom spajanje sa inicijativom CEEC 16 + 1 (inicijative zemalja Centralne i Istočne Evrope i Kina), odnosno spoj sa 11 zemalja Evropske Unije i 5 zemalja regije sa ciljem pospješivanja saradnje u oblasti inovacija, tehnologije, nauke i poduzetništva. U brojkama, očekujemo 400 stranih delegata (100 iz Narodne Republike Kine i 300 delegata iz 16 zemalja Baltika i regije) i to predstavnika biznisa (njih 60), državnih institucija, vlada i ministarstava zaduženih za razvoj, tehnologiju, privredu, nauku i inovacije, istraživačke i naučne institucije, predstavnike univerziteta, korporacija, tehnoloških parkova i kreativnih hubova.

Tema vodilja ovogodišnjeg Foruma je Inovacija i tehnološki razvoj kompetitivnih industrija u okviru zemalja JI i Centralne Evrope.

Zahvaljujući podršci generalnih pokrovitelja Vijeće ministara BiH, Ministrarstva prometa i komunikacija BiH, Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH, Vlada Kantona Sarajevo, Ministarstvo privrede KS, Grada Sarajeva , kao i podršci generalnih sponzora Unicredit banke i MastercardaBH TelecomaElektroprivrede BiH i Prointera kotizacije za učešće su besplatne, čineći na taj način sadržaj, znanje i nove perspektive dobrih, uspješnih priča Bosne i Hercegovine, regije i globalne uspjehe - dostupne svima. Zbog velikog broja najavljenih gostiju registracija je obavezna, jer se u suprotnom neće moći pristupiti lokacijama. To možete uraditi putem webstranice www.weareunlimited.ba.

Više informacija i svakodnevnih novosti u vezi sa programom, kao i govornicima/cama možete pratiti i kroz društvene mreže putem stranica na Facebook-u i Instagram-u.

Za pitanja i sugestije:  info@weareunlimited.ba