ponedjeljak, 7. oktobar 2019.

Sajam proizvoda žena sa sela - Udruženje građana Vive Žene


Nadamo se da ćete se i ove godine pridružiti obilježavanju Međunarodnog dana žena na selu, te kupovinom proizvoda podržati bosansko-herecegovačke žene.

UG “Vive Žene“ Tuzla, u saradnji sa Mrežom žena u Podrinju koju čine slijedeće organizacije: UŽ „Jadar“ Konjević Polje, UŽ „Maja“ Kravica, UPP „Drina“ Burnice, Udruženje žena Cerska, Udruženje žena Podrinje Vlasenica i ženska grupa iz MZ Suha, će i ove godine obilježiti Međunarodni dan žena na selu koji se tradicionalno u svijetu obilježava 15.oktobra.

Tim povodom Vive Žene, uz podršku Mreže žena u Podrinju, će organizovati 19.10.2019. Sajam proizvoda žena sa sela, Trg Slobode Tuzla, od 10:00 – 14:00, gdje će članice Udruženja i grupa predstaviti svoju kućnu i domaću radinost, a također prezentirati svoje aktivnosti koje doprinose aktivnijoj ulozi žena i ženskih grupa u razvoju civilnog društva, zalažući se za poštivanje ženskih ljudskih prava u svim oblastima javnog i privatnog života.

Pored učešća udruženja i grupa iz Opština Bratunac, Srebrenica, Milići i Vlasenica na Sajmu će izlagati i udruženja iz Tuzlanskog kantona.

Više informacija: Facebook