srijeda, 13. mart 2019.

SCENA I Normal arhitektura


Normal arhitektura je arhitektonska firma sa sjedištem u Sarajevu koja djeluje i van naših granica. Tim čine mladi i kreativni arhitekti puni energije, ideja, poznavanja savremenih vještina u arhitektonskim programima sa željom da sva stručna znanja budu usmjerena iznalaženju najboljih rješenja za svaki pojedini projekat.

Normal iza sebe ima mnogobrojne projekte i uspješnu karijeru i saradnju. Jedan od njihovih najjponatijih objekata je Roditeljska kuća u Sarajevu. Roditeljska kuća Pedijatrijske klinike Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu dobitnica je međunarodne Graditeljske nagrade CEMEX. U 2018. godini u Ljubljani su nagrađeni sa BIG SEE Interior Design (nagrada za dizajn enterijera) - projekat Apartment NML. Ispred Asocijacije arhitekata u BiH 2017. godine. osvojili su nagradu za najbolji enterijer sa projektom Zanat štand u Kelnu.

Četvrtak, 14. 3. 2019. godine
18:00 sati
Sala Burence

SCENA je projekat Asocijacija studenata arhitekture edukativnog karaktera. SCENA ima za cilj studentima arhitekture i svim zaljubljenicima u arhitekturu i urbanizam omogućiti neformalno obrazovanje. Predavači i učesnici su arhitekate i urbanisti koji čine arhitektonsku scenu i nižu zapažene rezultate u ovim oblastima.

Preuzeto sa: www.facebook.com