14. septembar 2017

SPARKreatorice – nova STEM liga samo za djevojčice

Kroz prošlu školsku godinu i SPARKreators ligu (natjecanje u robotici za osnovnoškolce) došli smo do podataka koji kažu da je od 1589 prijavljenih sudionika u ligi bilo samo 459 djevojčica. Postavlja se pitanje zašto je samo 28,8% učenica zainteresirano za robotiku, automatiku i programiranje, iako su ova zanimanja danas najtraženija?

Upravo iz ovog razloga pokrenut je projekt pod nazivom SPARKreatorice, koji ima za cilj motivisati djevojčice iz osnovnih škola da za svoju karijeru odaberu robotiku, automatiku ili programiranje. Uz veliku pomoć Američke ambasade u Bosni i Hercegovini donirat će se po 10 mBot edukacijskih robotića u 20 osnovnih škola. Prijave će biti otvorene 9.10.2017. godine.

Nakon prijava, odabrat će se 20 škola i donirati im spomenute edukacijske robotiće, te organizirati edukaciju nastavnika i učenice. Svoje znanje djevojčice će moći pokazati na školskim natjecanjima, te na finalnom natjecanju između svih škola.

Info: http://bit.ly/2h3bapS