četvrtak, 29. novembar 2018.

Studentski forum: Gdje smo sad?


Studentski forum „Gdje smo sad?!“ je višednevni događaj koji kroz različite sadržaje u javni diskurs stavlja studentske teme. On će okupiti brojne studentske predstavnike/ice s Univerziteta u Tuzli, ali i drugih univerziteta u BiH, kao i opću studentsku i akademsku zajednicu na jednom mjestu, čime se ostvaruje interakcija potrebna za rješavanje studentskih problema i stvaranje kvalitetnog studentskog standarda.
Ovo je ujedno nastavak projektnih aktivnosti započetih protekle 2017. godine.

U Tuzli je 30. novembra 2018. godine planirana foto izložba „Studentski život u BiH“ koja za cilj ima da se fotografijom prikažu svakodnevni studentski problemi, životne situacije i događaji ili sam životni standard kakav živi prosječan/na student/ica u BiH. Autori/ice fotografija su studenti/ice sa univerziteta u BiH.

1. i 2. decembra 2018. godine biti će održan niz diskusija otvorenih za sve zainteresirane studente i studentice, profesore i profesorice, aktiviste i aktivistkinje, građane i građanke kojima je konačni cilj unapređenje obrazovanja.

Teme koje smo izdvojili i sa kojima ćemo se baviti tokom Foruma su: 
- Sukob državnih i privatnih univerziteta u BiH,
- Politizacija obrazovanja i Zakon o visokom obrazovanju,
- Bolonjski sistem u BiH,
- Studentski aktivizam i studentske slobode.

Očekujemo gošće i goste iz cijele Bosne i Hercgovine koji će s nama podijeliti svoja isksustva.
U našem javnom prostoru, kroz dijalog, debatu, društveni angžaman i interaktivno obrazovanje, stvorit ćemo platformu za solidarnost i saradnju.

Preuzeto sa: www.facebook.com