12. februar 2018

Sudjelovanje studenata u projektu E4U Delegacije EU u BiH

Studenti Ekonomskog fakulteta u Sarajevu i Pravnog fakulteta u Zenici zajedno sudjeluju u projektu E4U Delegacije EU u BiH

U prostorijama Kongresnog centra Garden City hotela u Konjicu svečano je ozvaničen početak projekta ˝Outreach to Undergraduate Students E4U˝ u organizaciji Delegacije Evropske unije u Bosni i Hercegovini. Tom prilikom su timovima pružene uvodne informacije i dodijeljene timske boje koje će koristiti u svojim javnim kampanjama koje se tiču mnogobrojnih aktuelnih društveno-ekonomskih problema i izazova naše zemlje, naročito u pogledu populacije mladih.

Tokom tri dana timovi će kroz predavanja i interaktivne radionice dobiti smjernice i upute u kom pravcu i na koji način što efikasnije djelovati. Tim Pravnog fakulteta Univerziteta u Zenici kojeg čine mentorica doc. dr. Maša Alijević, te studenti Mirza Imamović, Dženita Mameleđija, Azra Bešlagić i Ajša Luković, zajedno sa kolegama sa Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, u sastavu: mentor viši ass. Anes Hrnjić, MA sa studentima Eldarom Šalakom, Lejlom Bradić, Rahimom Velić i Emirom Ademovićem čine Green Team koji će u naredna dva mjeseca raditi na promociji svoje teme "Odlazak na posao umjesto odlaska iz zemlje".

#e4u #UpalimoSvjetlo #LightsOn #MladostBiH #E4U_Green_Team