12. septembar 2018

Turistički forum “Tradicija u funkciji turizma”

“Tradicija u funkciji turizma” naziv je turističkog foruma koji će se održati pod pokroviteljstvom predsjednika Vlade HNK-a u okviru manifestacije Dana berbe grožđa Brotnjo u nedjelju, 16. septembra, u 14 sati, u hotelu Brotnjo u Čitluku.

Turistički forum stavlja naglasak upravo na ono čime se Brotnjo ponosi, tradiciju uklopljenu u prirodnu baštinu. Kroz stručna predavanja, dijalog i primjere dobrih praksi te iskustva renomiranih panelista cilj turističkog foruma je predstaviti mogućnosti i dobre prakse iz turistički razvijene regije Republike Hrvatske te ukazati na nove prilike, način saradnje te smjernice u razvoju atraktivnih oblika turizma, najavili su organizatori.

Osobe s dugogodišnjim iskustvom u razvoju destinacijskog turizma, turističkim trendovima i korištenju prirodnih resursa u turizmu prezentirat će pregled stanja, mogućnosti kvalitetnog pokretanja i održavanja agroturizma kao destinacijskog prioriteta, razgovarat će se o ulozi vanjskih utjecaja, ulozi turističkih vodiča, uključivanje destinacije u evropske kulturne rute, enogastro ponuda i njen privlačni utjecaj, a sve s ciljem poticaja razvoja kompletne turističke ponude u ruralnim naseljima općine.

Preuzeto sa: www.poslovnisvijet.ba