utorak, 17. septembar 2019.

Oglas za posao: Moderator/ka Generalne skupštine Mreže za izgradnju mira

Prijave dostaviti najkasnije do 21.09.2019. godine u 10.00h.

Mreža za izgradnju mira raspisuje konkurs za kratkotrajni angažman moderatora_ke za II Generalnu skupštinu organizacije. Mreža za izgradnju mira je uspostavljena 2010. godine i trenutno okuplja 190 organizacija civilnog društva i škola iz Bosne i Hercegovine i šire.

OPIS POSLA

U periodu od 15.-16. novembra/studenog 2019. godine, u Sarajevu, Mreža za izgradnju mira organizuje svoju drugu po redu Generalnu skupštinu. Obzirom na raznolikost i veliki broj organizacija članica i škola, uloga moderatora_ke će biti od ključnog značaja da podstiče, usmjerava i rezimira stavove i komentare učesnika_ca, a pri tome ne iskazuje svoje lične stavove na teme diskusije.

USLOVI

Molimo Vas da u CV-iju skrenete pažnju na prijašnja iskustva koja su zahtijevala slična ili ista iskustva i vještine:

1. POTREBNO ISKUSTVO;

• Iskustvo u radu sa grupama i vođenju radionica;

• Iskustvo u NVO i/ili obrazovnom sektoru;

• Zainteresiranost za programe koji imaju za cilj razvoj i unapređenje nevladinog sektora;

• Stečena univerzitetska diploma iz društvenih znanosti je poželjna.

• POTREBNE VJEŠTINE:

• Osiguravanje prijateljskog okruženja;

• Poticanje interakcije;

• Aktivno slušanje učesnika_ca;

• Postavljanje otvorenih pitanja;

• Parafraziranje komentara sudionika_ca;

• Uravnoteživanje sudjelovanja;

• Preusmjeravanje diskusije;

• Rezimiranje zaključaka diskusije.

Moderator_ka će se prije same Skupštine trebati upoznati sa radom Mreže za izgradnju mira, prethodnim aktivnostima (uključujući i prvu Generalnu skupštinu), te će pružati podršku u pripremi dnevnog reda Skupštine.

KAKO SE PRIJAVITI:

Zainteresirane osobe se pozivaju da dostave svoj CV i FINANSIJSKU PONUDU elektronski na email info@mreza-mira.net najkasnije do 21.09.2019. godine u 10.00 uz tekst PRIJAVA ZA POSAO MODERATORA_KE u naslovu poruke.

Samo kandidati_kinje čiji CV bude odabran za drugi krug selekcije će biti obaviješteni o datumu, mjestu i vremenu održavanja intervjua.

Oglas-za-posao-moderatora-Skupštine-Mreze-mira-septembar-2019