4. decembar 2017

SOS Kinderdorf oglas za posao: SOS Porodični asistenti/ce

Porodica je važna za razvoj djece. Nekoj djeci uskraćena je mogućnost da odrastaju sa svojim roditeljima. Organizacija SOS Dječija sela Bosna i Hercegovine stvara porodice za djecu bez roditeljskog staranja i pomaže im da rastu i razvijaju se u porodičnom okruženju. SOS porodice vode SOS roditelji kojima je u tom procesu potrebna podrška od strane SOS porodičnih asistentata/ica. Ako volite djecu i želite podržati SOS porodice i djecu bez odgovarajuće roditeljske brige, spremni ste svoje znanje i kreativnost odgovorno i profesionalno posvetiti odgoju djece, prijavite se na oglas za SOS porodični asistent/ica.

Potrebne kvalifikacije:

Pored općih zakonskih uslova (poslovna, pravna i zdravstvena sposobnost) minimalni posebni uslovi za ove pozicije su:

• SSS
  • Poželjno je prethodno iskustvo u radu sa djecom
  • Spremnost za život i rad u jednom od SOS Dječijih sela (Sarajevo ili Gračanica), vođenje domaćinstva i briga o djeci
  • Emotivna stabilnost i dugoročna posvećenost brizi o djeci u SOS Dječijim selima
  • Spremnost na kontinuirano učenje i usavršavanje na području odgoja djece
  • Prihvatanje različitosti i spremnost na timski rad
  • Motiviranost za rad sa djecom

Oglas ostaje otvoren do 24. decembra 2017 godine. Prijave sa kratkom biografijom slati na sljedeću adresu ili e-mail.
SOS-Kinderdorf International, Semira Frašte bb, 71000 Sarajevo
E-mail: posao@sos-ds.ba

Nepotpune prijave neće se razmatrati.

Kontaktirani će biti samo oni kandidati koji su ušli u uži izbor

Napomena: Ne obavezujemo se vraćati pristigle prijave.

Info: http://bit.ly/2jbV1Nh