3. januar 2018

Hartefakt Fondacija – Konkurs za podnošenje projektnih ideja

Hartefakt Fondacija doprinosi izgradnji demokratskog i odgovornog društva osnažujući civilni sektor i razvijajući filantropske prakse i kulturu davanja u našem društvu.

Kroz program malih grantova, fondacija podržava razvoj kritičkog i nezavisnog mišljenja kao i promociju ljudskih prava, tolerancije, jednakosti, zaštite prava manjina, interkulturalnog dijaloga i regionalne saradnje. Podržavaju organizacije i inicijative sa teritorije Srbije, Bosne i Hercegovine i Kosova koje prepoznaju lokalne potrebe i donose pozitivne društvene i političke promjene u svojoj sredini.

KAKO DA APLICIRATE

U okviru Fondacije, Hartefakt podržava lokalne aktere, organizacije i inicijative sa ciljem podsticanja društveno odgovornog delovanja. Hartefakt podržava projekte koji se realizuju u oblastima društveno angažovane kulture i umetnosti i zaštite i promocije ljudskih prava. Konkurs za podnošenje projektnih ideja je stalno otvoren. Aplikaciona procedura osmišljena je na način koji pomaže organizacijama i inicijativama da bolje i jasnije artikulišu svoje projektne ideje, ali i da omogući sticanje neophodnih znanja iz oblasti razvoja projekta manje iskusnim akterima.

Aplikaciona procedura sastoji se iz nekoliko koraka:

1. Popunjavanje online aplikacije

Vašu projektnu ideju možete podneti Hartefakt Fondaciji popunjavanjem online aplikacije koja sadrži pitanja o vašoj organizaciji i projektu. Projektni predlog možete napisati na srpskom ili engleskom jeziku. Kada podnesete aplikaciju dobićete obaveštenje o uspešno podnetom projektnom predlogu. Osoblje HF pregleda projektnu ideju i proverava da li ona zadovoljava osnovne kriterijume. Možda ćete dobiti poziv za sastanak, telefonski razgovor ili morati da odgovorite na dodatna pitanja.

2. Grant komisije

Nakon podnošenja aplikacije, vašu projektnu ideju razmatra nezavisna Grant komisija Hartefakt Fondacije koja se sastaje 4 puta godišnje. U slučaju da su članovima Grant komisije potrebne dodatne informacije, vašu organizaciju kontaktiraće Grant administrator. Ukoliko komisija odobri projektni predlog odpočinje procedura dobijanja donacije.

3. Dodela donacije

Sredstva se dodeljuju nakon potpisivanja ugovora o donaciji. Projektne aktivnosti započinju tek kad se ova procedura okonča. Donacija ne pokriva troškove načinjene pre potpisivanja ugovora.

Kriterijumi na osnovu kojih se procenjuje projekat:

• Jasno izložena projektna ideja
  • Dobro objašnjen problem kojim se projekat bavi i relevantnost tog problema za lokalnu zajednicu
  • Jasna veza između ciljeva, aktivnosti i rezultata projekta
  • Realan pristup rešavanju problema
  • Celishodnost predloženih rešenja i metoda
  • Budžet projekta koji je u skladu sa aktivnostima

Ukoliko imate dodatnih pitanja ili vam je potrebna pomoć u popunjavanju aplikacije možete kontaktirati Grant administratora Hartefakt Fondacije.

Aplicirati možete ovdje.

Za više informacija, pišite na grants@heartefact.org

Info: http://bit.ly/2CypbFT