11. april 2018

Poziv za dostavu projekata "Toledo Community Foundation"

Toledo Community Foundation je fondacija koja služi Toledo regiji, uključujući sjeverozapadni Ohio i jugoistočni Michigan sa posebnim naglaskom na veće Toledo područje. Od 1973. godine Toledo Community Foundation sarađuje sa pojedincima, porodicama i kompanijama, pomažući im u donošenju efikasnih izbora koji odgovaraju njihovim filantropskim interesima i potrebama, a istodobno stvarajući bolju zajednicu za naraštaje koji dolaze.

Fondacija pruža niz aranžmana kojima građani mogu donirati u bilo kojem iznosu kako bi se zadovoljili promjenjive potrebe zajednice. Generalno, samo se investicijska zarada koristi u svrhu davanja grantova, ostavljajući glavnciu netaknutom. Na taj način gradimo trajnu osnovu za podršku društvenim potrebama u područjima kao što su socijalna služba, umjetnost, obrazovanje, susjedstvo i urbani poslovi, prirodni resursi i fizićko i mentalno zdravlje.

Koje aktivnosti se finansiraju:
First Solar Corporate Charitable Fund je aktivnost Toledo Community Foundation i poziva na slanje aplikacija za svoj Civic Engagement and Environmental Impact Grants u cilju poboljšanja kvaliteta života u zajednicama širom svijeta.

Naglasak je na programima koji podržavaju vrijednosti First Solar Corporate koje uključuju: fokus na “zelene” obrazovne inicijative, pristup čistoj energiji i vodi u nedovoljno razvijenim područjima, te poticanje razvoja inovativnih i održivih tehnologija. Prioritet će se dati organizacijama koje imaju značajan uticaj u zajednicama koje dijele naše vrijednosti.

Veličina donacije:

• Budući da Fond nastoji podržati projekte i usluge koji imaju značajan uticaj, zahtjevi za dodjelu grant sredstava moraju biti za projekte ili usluge koje koštaju ili prelaze 10.000 dolara.
  • Aplikacije ispod 10.000 dolara trebaju biti usmjerene na First Solar lokalni ured koji je najbliži aplikantu.

Rok za prijave:
Rok prijave je 1. maj/svibanj 2018. godine.

Geografsko područje podrške:
Aplicirati se može iz bilo koje zemlje svijeta.

Kriterij podobnosti:

• Grant će biti dodijeljen samo:
    • neprofitnim, humanitarnim organizacijama koje su označene takvim i imaju status oslobođanja od plaćanja poreza prema odjeljku 501(c)(3) United States Internal Revenue Service, ili
    • organizacijama sposobnim pokazati kapacitet ispunjenja humanitarne svrhe dodjele grant sredstava. Fond može ograničiti broj zahtjeva koje je prihvatio bilo koji aplikant zahtjeva prema vlastitom nahođenju.
  • Organizacije za dodjelu bespovratnih sredstava sa glavnim sjedištem van SAD trebaju podnijeti sljedeće dokumente zbog dubinske analize:
    • Imena i pripadnosti Upravnog odbora organizacije aplikanta.
    • Kratak opis prošlih i trenutnih programa organizacije. Aplikant treba navesti druge humanitarne aktivnosti koje su provedene.
    • Datum osnivanja udruženja i opis institucionalnog karaktera i funkcije aplikanta (obrazovna institucija, istraživačka institucija, itd.).
    • Popis ostalih grantova koje je organizacija primila, uključujući iznos, svrhu i datum dodjele grant sredstava. Napomena: Ako taj popis bude veći od 25 grantova aplikant se treba obratiti Toledo Community Foundation
    • Kopija statuta ili akata organizacije. Ako su dostupne engleske kopije tih dokumenata, trebali bi ih poslati.

Kako aplicirati:
Molimo vas da pogledate http://www.toledocf.org/main/grants-module/#Open za više informacija.

Kontakt:
Toledo Community Foundation