12. januar 2018

Poziv za nominacije: Međunarodna dječija mirovna nagrada 2018.


Prošle godine je dijete iz Bosanske Krupe, Armin Marić, bilo visoko plasirano u konkurenciji za Međunarodnu dječiju mirovnu nagradu. Da li ove godine možemo bolje? Javite se, nominirajte djecu, dajte da nagrada dođe kod nas, a ako vam treba pomoć – javite se Mreži za izgradnju mira, možemo podržati nominacije djece koja to zaslužuju!

Proces nominiranja za International Children’s Peace Prize 2018 je otvoren! KidsRights poziva osobe i organizacije širom svijeta da nominiraju kvalificiranu djecu.

Svake godine KidsRights Foundation dodjeljuje ovu prestižnu nagradu hrabroj djevojčici ili dječaku, neovisno o rasi, mjestu rođenja ili društvenom položaju, koji/a je pokazao/la vještine i odlučnost neophodnu za poboljšanje prava djece. Ova djeca širom svijeta zaslužuju priznanje za svoj rad. Da li ćete nam pomoći pronaći ovogodišnjeg pobjednika/cu?

Molimo vas da obrazac za nominaciju djeteta pošaljete na nominations@childrenspeaceprize.org. Obrazac za nominaciju: 2018 Nomination Form (EN)

Rok prijave je 1. mart/ožujak 2018. godine.

Ko može biti nominiran?

  • Dječak ili djevojčica koji imaju najmanje 12 a najviše 18 godina (dijete ne si smjelo biti starije od 17 godina u vrijeme roka prijave);
  • Iz bilo koje zemlje u svijetu;
  • Dijete mora imati istorijat borbe i zalaganja za njegova/njena prava i/ili prava druge djece. Važno je da dijete ima aktivan pristup u postizanju ovoga cilja koji vodi do konkretnog rezultata;
  • Dijete se slaže da bude nominirano za International Children’s Peace Prize.

Nominacijski obrazac  i kompletnu listu kriterija možete pronaći na web-stranici International Children’s Peace Prize: www.childrenspeaceprize.org

Ljubazno molimo roditelje/skrbnike nominiranog djeteta da daju odobrenje za korištenje informacija sa nominacijskih obrazaca, kao i fotografija nominiranog djeteta  za našu globalnu online kampanju. Snažne poruke nominiranih će biti objavljene na naoj web stranici. Priče nominiranih u 2017. godini moete pronaći ovde. Neke priče ćemo također podijeliti putem društvenih medija, kao što su Twitter i Facebook. Sa ovim želimo doseći i inspirirati što je moguće više ljudi i napraviti proboj na temi dječijih prava!

Pogledajte web-stranicu za više informacija o nagradi i prethodnim pobjednicima/ama i lajkajte našu Facebook stranicu i pratite nas na Twitter-u.

Info: http://bit.ly/2D6cvGQ