srijeda, 07. august 2019.

PRIJAVA ZA STIPENDIJU BOSANA FONDACIJE ZA 2019/20. GODINU

Krajnji rok za predaju prijava je petak, 16. august 2019. godine

UPUTSTVO ZA POPUNU APLIKACIJE

Ispunite prijavu u potpunosti i priložite sve potrebne dokumente.

Napomena:

• Stipendija je namijenjena isključivo studentima koji studiraju na državnim fakultetima države Bosne i Hercegovine.

• Nepotpune i neblagovremene prijave neće se razmatrati.

• Osoblje fondacije nije dužno čuvati nepotpune prijave dok kandidati prikupljaju ostale potrebne dokumente.

• Dokumenti koje trebate priložiti uz ovu prijavu ne moraju biti ovjereni.

Rok za prijavu:

• Krajnji rok za predaju prijava je petak, 16. august 2019. godine.

• Studenti koji uđu u uži izbor bit će kontaktirani za intervju u prvoj polovini septembra.

Molimo Vas da priložite sljedeće dokumente uz prijavu:

• Dokaz da je student položio prijemni ispit i primljen na fakultet.

• Ako je student smješten u domu za nezbrinutu djecu, socijalno-pedagoškoj zajednici ili hraniteljskoj porodici, uvjerenje od mjerodavne službe.

• Socijalno stanje roditelja s kojim student živi, staratelja ili hranitelja (potvrda o ukupnim primanja domaćinstva).

• Obrazloženje o svim primanjima koje student ima na raspolaganju - druga stipendija, mjesečna primanja, ušteđevina, nekretnine, penzija od roditelja, te sva ostala primanja koja mijenjaju trenutno finansijsko stanje.

• Izvod iz matične knjige rođenih.

• Kopija lične karte.

• Kopije svjedočanstava za sve razrede srednje skole i diploma završnog razreda (za sve aplikante).

• Uvjerenje visokoškolske ustanove o statusu redovnog studenta s potvrdom o položenim ispitima iz prethodnih akademskih godina ili kopiju indeksa sa ocjenama. Novoupisani studenti predaju kopiju prve stranice indeksa (ukoliko ste ga dobili).

• Dvije profesionalne preporuke obavezne za svakog kandidata: jedna od preporuka treba biti od nadležnog osoblja u domu ili socijalnog radnika (kada su u pitanju osobe koje su živjele u hraniteljskim porodicama), druga preporuka od profesora iz srednje škole ili osobe koja ima uvid u kvalifikacije ovog kandidata. Ako kandidati nisu odrasli u domu, preporuke mogu biti od osoblja centra za socijalni rad ili akademskog osoblja srednje škole.

Preporuke roditelja/staratelja i drugih srodnih osoba ne prihvatamo!

• Uvjerenje iz matične knjige umrlih (ako su roditelji preminuli).

• Ukoliko za određeno polje želite priložiti više od jednog dokumenta, molimo Vas da iste spremite u ZIP ili RAR arhivu te nju priložite u datom polju.

Napomena za aplikante:

• Limit veličine fajlova koje prilažete uz aplikaciju je 2 MB po fajlu.

• Ukoliko imate bilo kakvih problema sa popunjavanjem ili slanjem aplikacije, obratite nam se putem emaila bosanapodrska@moonlight.ba.

Prijavite se putem linka.

I
zvor: bosanakonkurs.moonlight.ba