četvrtak, 11. april 2019.

Dobra Ekonomija: Upoznajte Centre civilnih inicijativa

Grad: Tuzla

Adresa: Ludviga Kube 7

Kontakt osoba: Igor Cocić
e-mail: cci@ccibh.org

Udruženje Centri civilnih inicijativa (CCI), aktivno radi na problemima dugoročne održivosti organizacije, te jačanju organizacijskih kapaciteta i novih izvora finansiranja. Glavni cilj ovog udruženja je da omogući građanima BiH da ostvare svoje ciljeve i povećaju utjecaj u donošenju odluka. Uz pomoć Smart Start-a, CCI je osnovao komercijalno preduzeće Creativo, koje potiče i razvija konsalting, posredništvo, trgovinu i usluge.

Uz pomoć Smart Start-a, Creativo centar je uspješno implementirao različite edukacijske sadržaje i usluge video produkcije, dizajna i promotivnih kampanja, kao i treninga za organizacije i njihove klijente.  Zahvaljujući novoj opremi, unaprijedili su usluge video produkcije, realizaciju promotivnih kampanja i događaja, te proširili svoju ponudu na razvoj kompletnih web i desktop aplikacija. Njihovi klijenti su poslovne kompanije, vladine institucije, nevladine organizacije, kao i pojedinci. Također nude trening i konsultacijske usluge za uposlenike u kompanijama.

\error_missing_Facebook_video_unknown\

Zbog svoje usmjerenosti prema individualnim edukacijama, Creativo centar organizuje treninge koji su namjenjeni manjim kompanijama i pojedincima, kako bi dobili finansijska sredstva za projekte, a koji su finansirani od strane Europske Unije.

Često sarađuju sa medijima pri kreiranju dokumentarnih filmova i TV reportaža, sa posebnim fokusom na produkciju programa u kojem se prikazuje rad drugih nevladinih organizacija.

S obzirom da na tržištu ne postoji dovoljan broj produkcijskih i promotivnih agencija koje svojim klijentima mogu ponuditi originalna i kvalitetna rješenja, Creativo predstavlja idealno mjesto za sve one koji žele da rade, stvaraju nove vrijednosti, a time ujedno i mijenjaju svoje šire okruženje.

Serija članaka o društvenom preduzetništvu u sklopu aktivnosti na Smart Start projektu „Podrška uticaju civilnog društva kroz društveno poduzetništvo i inovacije u Bosni i Hercegovini, Makedoniji, Crnoj Gori, Srbiji i Turskoj“ finansiranom od strane Evropske Unije.