nedjelja, 31. mart 2019.

Adresa: Dragiše Trifkovića 2

Kontakt osoba: Dženet Džebo
e-mail: treningkucalabirint@gmail.com

Organizacija za djecu i mlade „Osmijeh za osmijeh“ od svog nastanka nastoji da kroz izuzetno kvalitetne, kreativne i originalne ideje pružanja usluga, posveti pažnju neformalnoj edukaciji i motivaciji članova, gdje oni postaju svjesni onog u čemu su dobri.

Poslovni ciljevi ove organizacije obuhvataju razvoj poduzetničke svijesti  u kreiranju ambijenta pogodnog za samozapošljavanje, podršku u razvoju volonterskog i poduzetničkog programa, te osiguranje finansijske stabilnosti umrežavanjem i strateški usmjerenim razvojem poduzetničkih aktivnosti.

Njihove aktivnosti traju tokom čitave godine, gdje se svake sedmice uključuje više od 250 djece i mladih. Zbog toga je njihov kreativni tim osmislio niz aktivnosti kao što su organiziranje rođendanskih i novogodišnjih zabava, sportskih aktivnosti, edukacija, i slično, koje traju do kraja oktobra.

Uvidjevši važnost i značaj ovog projekta u kreiranju boljeg i zdravijeg okruženja, Smart Start je svojim donatorskim sredstvima podržao njihovu komercijalnu aktivnost zvanu „Labirint“, to jeste, izgradnju multifunkcionalne trening kuće za jednodnevne ili višednevne aktivnosti. Pored grupnih, oni nude i „Uradi sam“ usluge kao što je dizajniranje i izrada bedževa i majica. Ovim članovi stiču vještine i znanja koja su im potrebne da postanu aktivni članovi lokalnih zajednica.

„Osmijeh za osmijeh“ će i u narednom periodu kontinuirano nastaviti sa usavršavanjem i edukovanjem članova i članica, i usmjeravanjem ka onim oblastima koje ih najviše interesuju.

Serija članaka o društvenom preduzetništvu u sklopu aktivnosti na Smart Start projektu „Podrška uticaju civilnog društva kroz društveno poduzetništvo i inovacije u Bosni i Hercegovini, Makedoniji, Crnoj Gori, Srbiji i Turskoj“ finansiranom od strane Evropske Unije.