Treneri SMART Resursnog centra

CPCD sarađuje sa preko 60 trenera koji imaju ekspertize u različitim oblastima. Zahvaljujući izuzetno visokom nivou kvaliteta usluga koje nudi, SMART RC se može pohvaliti sa velikim brojem klijenata koji su nas prepoznali kao stalnog partnera u oblasti edukacije, mentorstva, informisanja.

Certificirani smo i od Agencije za državnu službu BiH te smo u procesu akreditacije kod Ministarstva obrazovanja Kantona Sarajevo“.

Ukoliko želite da Vam posaljemo ponudu za neki edukativni program kontaktirajte nas putem emaila: smart.rc@cpcd.ba

Pročitajte neke od utisaka naših polaznika:

Coaching trening na temu “Upravljanje vremenom i postavljanje ciljeva”

B.Đ. Smatra da joj je ovaj trening uveliko pomogao da poveća ličnu efikasnost i efikasnost njenog tima.

N.A. Nakon ovog treninga i vježbi koje smo prošli znatno ću povećati svoju produktivnost.

A.K. Ovaj trening će mi pomoći u daljem radu tako što ću u budućnosti znati kako bolje rasporediti vrijeme, odnosno razlikovati bitno od nebitnog.

Trening na temu „Vještine efikasnog rukovođenja: povedite sebe i svoj tim do uspjeha“

M.Z. „Dosta savjeta koje sam dobio tokom ovog treninga moći ću iskoristiti u radu organizacije.“

D.A. „Posebno bih izdvojila praktične primjere koji su mi pomogli u razmjevanju ove oblasti i procjeni svih onih stvari koje tek treba da naučim kako bih bila uspješan rukovodilac.“

Trening „Web dizajn - izrada web stranica”

B.O. iz Šahovskog kluba „Goražde“ navodi: „Utisci su najljepši. Vrhunska organizacija i kvalitet. Predavač zaslužuje najveću ocjenu. Veliko HVALA Centru za promociju civilnog društva.“

D.H. iz Fondacije „CURE“ sa oduševljenjem navodi: „Trening je odličan i preporučila bih ga svim početnicima/ama. Prilagođen je svim uzrastima, predavač je otvoren za suradnju i jako dobro objašnjava materiju. Trening sadrži mnogo praktičnih primjera, a uz to su i materijali za učenje prilagođeni početnicima/ama. Hvala vam što pružate podršku i što osnažujete članove/ice OCD putem svog SMART Resursnog centra!“

D.A. naglašava: „Trening je odlično osmišljen. Predavanje je jednostavno i puno praktičnih primjera i dodatnih savjeta koja su za budućnost i kontinuitet rada sa web dizajnom jako bitna. Svakako da bih preporučila trening dalje, budući da će novostećeno znanje olakšati moj rad u budućnosti.“

Učesnici treninga oduševljeni: održan još jedan u nizu komunikacijskih treninga za predstavnike OCD

E.C. izjavila je: Trening je ispunio sva moja očekivanja. Dobila sam smjernice kako, odnosno na koji način postupiti kada je oglašavanje u pitanju, kao i mnoštvo drugih savjeta vezanih za ovu temu. Trening bi toplo preporučila dalje. Usvojena znanja će u mnogome pomoći u promociji rada našeg udruženja. Jako sam sretna što sam dobila priliku da prisustvujem treningu!

S.H. navela je: Trening je bio iznad mojih očekivanja. Edukacija je jako profesionalno urađena. Toplo preporučujem i ostalim da se prijave na ovaj, ali i druge treninge RC-a.

A.H. izjavila je: Jako lijepo i korisno iskustvo. Hvala na organizaciji. Iskustvo i znanje će mi biti od velike koristi u budućnosti.

Trening “Od ideje do projekta: kako napisati kvalitetan projektni prijedlog?”

S.P. iz udruženja „UZOPP Zvornik“ kaže da je trening u Tuzli opravdao sva njegova očekivanja. Prema njegovom mišljenju predavanja su bila upečatljiva sa posebnim akcentima na bitnim detaljima vezanim za izradu projektne dokumentacije, kao i namicanjem sredstava za OCD. „Smatram da ću lekcije koje sam imao priliku naučiti na ovom treningu znati kvalitetno primijeniti na rad naše organizacije.“

A.H. iz udruženja osoba oboljelih od reumatskih bolesti TK “Snaga” Tuzla smatra da je predavanje ali i druženje bilo izuzetno dobro i interesantno, te da će u budućnosti iskoristiti smjernice prezentirane na predavanju. Naročito joj se svidjelo to što su učesnici treninga imali priliku kroz grupe i igru razumjeti kako funkcioniše raditi u timu, zajednički rješavati datu problematiku, te doći do konačnog rješenja. Navodi kako je dosta toga razumjela, što joj je do tada bilo nejasno kroz slične tipove treninga.

I.M. iz udruženja žena “Veliko srce” je od ranije imala određeno znanje o pisanju projekata, a izjavila je kako joj je naš trening pomogaoda se prisjeti važnih stvari koje je zaboravila ali i da bolje shvati neke dijelove vezane za izradu projekata koji su joj bili nejasni.

Dodatno je navela: „Što se tiče same organizacije i predavača sve je bilo na jako visokom nivou i zaista mi je velika čast i zadovoljstvo što sam imala priliku da učestvujem u jednom ovakvom seminaru.”

L.Z. iz Udruženja građana „Multi“ Tuzla je prisutvovala treningu na temu pisanja projektnih prijedloga koji je, prema njenom mišljenju, bio i više nego koristan. Nakon što joj se sve što je bilo prezentirano na treningu „sleglo“ uvidjela je kako je sa treninga izašla sa mnogo više znanja nego što je bilo njeno očekivanje. „Veliko mi je zadovoljstvo bilo što sam mogla da prisustvujem tom treningu nakon kojeg svo znanje, stečeno upravo tu, mogu da praktično primjenim u svim oblastima u kojim djelujem“.

Predstavnica SOC-a je istakla kako je zahvaljujući edukaciji SMART Resursnog centra o pisanju projekata napisala 4 projekta od kojih su dva finansijski podržana od donatora.