CRAFTY trening za obrtnice: marketing i pozicioniranje na tržištu

U okviru projekta CRAFTY, Centar za promociju civilnog društva organizira dvodnevni online trening za obrtnice na temu Marketing i pozicioniranje na tržištu.

Trening će se održati 27. i 28. januara 2022. od 11 do 14 sati putem Zooma.

Online trening svojim sadržajem obuhvata osnove marketinga za male biznise sa posebnim fokusom na korištenje društvenih mreža, te ostalih kanala i platformi koji su veoma bitni za pozicioniranje usluga i proizvoda, te zbog svoje troškovne prihvatljivosti spadaju u prvi set segmenata promocije i izgradnje brenda. U ovom smislu, posebna pozornost će se obratiti na alate za kreiranje sadržaja, tipove objava, vrste oglašavanja, čitanje analitike i korištenje iste za poboljšanje komunikacijskog i marketing plana. Cilj online edukacije jeste obrtnice upoznati sa osnovama planiranja i provedbe online kampanja/oglašavanja, te ih educirati o važnim elementima marketinga, kanalima i tipovima kampanja/aktivnosti koji su prilagođeni malim biznisima.

Broj učesnica je ograničen, a registrirati se možete putem sljedećeg LINKA.

Projekat CRAFTY kojeg implementira Centar za promociju civilnog društva, a financira Ministarstvo vanjskih poslova Sjedinjenih Američkih država (Department of State), za cilj ima ekonomsko osnaživanje žena iz Čitluka, Mostara i Sarajeva kroz ohrabrivanje ove skupine da registrira svoje obrte i pridruži se tržištu.